Pogosta vprašanja

Kako deluje pripomoček?
Pripomoček varno prekine signale za bolečino v živcih. Ta napredna tehnologija poseže v boleče območje ter poskrbi za občutno olajšanje na izvoru bolečine. Protibolečinsko zanko lahko uporabljate 24 ur na dan in 7 dni v tednu.
Je pripomoček varen za uporabo?
Pripomoček ne vsebuje zdravil in nima škodljivih stranskih učinkov. Lahko ga uporabljajo tudi diabetiki, bolniki z artritisom, starejši in nepokretni bolniki.

Opomba: Pripomoček ni sterilen, zato se ga ne sme nameščati neposredno na odprte rane, lahko pa se ga uporablja na povitih ranah.
Je pripomoček klinično preverjen?
Da. Pripomoček je bil klinično preizkušen v več randomiziranih, dvojno slepih, s placebom nadzorovanih študijah (zlati standard kliničnih testov). Pripomoček je odobrila tudi Uprava za živila in zdravila ZDA (FDA). Tehnologija se že desetletja uporablja v bolnišnicah, klinikah in doma, od koder prihaja ogromno pozitivnih odzivov, tako s strani zdravnikov kot tudi bolnikov.
Kakšni bodo občutki?
SAMO BOLJŠI! Ne boste čutili vročine niti ne boste čutili nizke ravni energije, ki v obliki impulzov nežno prehaja v živce.
Kako dolgo traja, da bolečina popusti?
Odvisno od resnosti poškodbe lahko začne raven bolečine pri bolnikih popuščati že po 2-3 urah uporabe pripomočka in se še naprej zmanjšuje, dokler se pripomoček uporablja neprekinjeno ali vsaj 12 ur na dan. V nekaterih primerih pa lahko traja do 3-4 dni, da začne terapija učinkovati.
Kako dolgo zdrži baterija naprave?
Baterija drži 720 ur kar je 30 dni  skupaj. Ima tudi funkcijo vklop/izklop. V kolikor imate zanko vkljopljeno 12 ur na dan bo torej zadostovala za dva meseca, približno 60 dni. 
Ali protibolečinsko zanko lahko uporabljam 24 ur na dan?
Da, razen v času prhanja. Zelo priporočljivo jo je uporabljati med spanjem.
Ali protibolečinska zanka uporablja TENS tehnologijo?
Protibolečinska zanka ActiPatch ter TENS tehnologija imata različno klinično uporabo. Protibolečinska zanka zmanjšuje bolečino in vnetje ter spodbuja pretok krvi. TENS le blokira signal bolečine v možganih in nima zdravilnega učinka. Protibolečinska zanka tehta le 8 gramov, je diskretna in ne daje občutkov v obliki toplote ali opaznih nihanj. Napravo je mogoče enostavno vključiti v vsakdanje življenje in omogoča gibanje kot običajno. Protibolečinska zanka vam kot uporabniku omogoča kar 720 ur enakomernega lajšanja bolečin ves dan, dan za dnem. Zagotavlja varno, dolgotrajno in učinkovito lajšanje bolečin in nima znanih stranskih učinkov.
Ali pripomoček lahko uporabljajo tudi nosečnice?
Pripomoček žal ni primeren za nosečnice.
Ali se baterija lahko zamenja?
Ne, baterije v napravi ni mogoče menjati. 
rocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram