Kako se izogniti poškodbam hrbtenice pri vsakodnevnih opravilih?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste premikali pohištvo in se zaradi nepravilne drže nato za kratek čas spremenili v “robotka”?

Zvijanje v pasu, zlasti pri upogibanju ali prenašanju, je glavni vzrok za bolečine in poškodbe hrbta. Ta tveganja lahko zmanjšate tako, da poskrbite, da se boki, kolena in ramena vedno gibljejo v isto smer.

Tukaj pa podajamo še nekaj specifičnih osnov gibanja za preprečevanje in obvladovanje bolečin, ki jih lahko uporabljate pri vaših vsakodnevnih dejavnostih:

1.Vstajanje iz postelje

Prevalite se na bok in pokrčite obe koleni proti prsim v ohlapnem fetalnem položaju. Z rokami potisnite zgornji del telesa v sedeči položaj in premaknite noge tako, da visijo čez rob postelje.

Po potrebi se za trenutek spočijte, nato pa previdno zdrsnite z roba postelje, dokler ne postavite nog na tla v širini bokov do ramen. Postavite se pokonci, hrbet naj bo raven.

2.Nalaganje in razlaganje

Tovor naj bo majhen, nikar ne pretiravajte, tudi, če ste zelo močni. Nosite ga blizu trupa.

Med dvigovanjem, prenašanjem in razkladanjem, imejte raven hrbet, večino dela pa opravite z večjimi mišicami in nogami. Bodite pozorni na to, da so aktivirane stegenske mišice in da je hrbet res ves čas raven.

Če se želite obrniti, naredite več korakov ,namesto, da se obračate na nogah ali zasukate zgornji del telesa.

3.“Lopatanje” in pometanje

Prepričajte se, da so vaše noge in zaponka na pasu obrnjeni proti lopati ali metli. Hodite in pri tem spremljajte lopato ali metlo. Ne iztegujte se z rokami in hrbtom. Če je mogoče, bremena raje potiskajte vstran, kot da jih dvigujete.

Največrat si poškodujemo hrbet prav pri čisto običajnih, vsakdanjih opravilih, zato imejte naslednjič v mislih te pametne nasvete za gibanje in ohranite hrbet in sklepe varne.

V kolikor pa se vam vseeno zgodi, da pride do kakšne bolečine pa si lahko hitro pomagate s protibolečinsko zanko ActiPatch, ki jo namestite na najbolj boleč predel in si tako na varen in učinkovit način pozdravite bolečino.

Akcija!
ActiPatch
[product_descr post_id="41"]
[product_price id="41"]
PROTI BOLEČINAM
DODAJ V KOŠARICO
rocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram