Kaj je mišično-skeletna bolečina ?

Verjetno se strinjamo, da je izraz "mišično-skeletni" težko že samo izgovoriti, kaj šele razložiti ali v celoti razumeti. Zato bomo tokrat malce več napisali prav o tej temi.

Ali ste vedeli, da so kostno-mišična obolenja dejansko ena najpogostejših zdravstvenih tegob? Zaradi starajočega se in še vedno aktivnega prebivalstva pa te težave še samo naraščajo. Tudi naš sodoben način življenja s premalo gibanja ter sedečim delom in konstanten hitenjem, zagotovo vpliva na porast.

Kako prepoznamo tovrstna obolenja?  

Ljudje običajno razlagajo, da jih boli celotno telo ali da se počutijo, kot da so njihove mišice nategnjene ali preobremenjene, najpogostejši simptomi pa so bolečina, utrujenost ali motnje v normalnih vzorcih spanja.

Mišično-skeletne bolečine lahko prizadenejo vsakogar in vplivajo na vsa glavna področja telesa, vključno z:

  • vratom,
  • rameni,
  • zapestji,
  • hrbtom,
  • boki,
  • nogami,
  • koleni,
  • stopali.

Kako se diagnosticira in zdravi mišično-skeletna bolečina? 

Mišično-skeletne bolečine in motnje lahko zdravijo številni zdravniki. Pri diagnosticiranju mišično-skeletne bolečine mora zdravnik upoštevati številne stvari. Najprej bo temeljito pregledal vašo anamnezo in poiskal možne vzroke za bolečine (naporno delo, šport, ponavljajoči se gibi itd.). Zdravnik bo nato opravil praktični pregled in poiskal vir bolečine. Nazadnje bo verjetno izvedel različne diagnostične postopke, ki lahko vključujejo rentgensko slikanje, krvne preiskave, računalniško tomografijo in magnetno resonanco, da bi ugotovil fizični obseg bolečine.

Ko bo ugotovljen vzrok bolečine in nelagodja, vam bo zdravnik predstavil možnosti zdravljenja, ki so vam na voljo. Pri akutni bolečini so na voljo fizikalna terapija, programi vadbe, analgetiki (kot je paracetamol), nesteroidna protivnetna zdravila in injekcije. Za tiste, ki trpijo zaradi močnejših bolečin, je lahko ustrezna možnost zdravljenja operacija. Operacije lahko vključujejo: artroplastiko (ali zamenjavo), artroskopijo, popravilo mehkih tkiv in hrustanca.

Kako si najučinkoviteje pomagati sami?  

Na srečo si lahko že sami pomagate in olajšate, če ne celo pozdravite bolečine in to kar doma. Tehnologija, ki temelji na principu kratkovalovne, pulzne, radiofrekvenčne terapije in se uporablja v bolnišnicah, vam je s prenosno, mikro napravo, imenovano protibolečinska zanka ActiPatch, na voljo tudi za domačo uporabo.

Napravico enostavno namestite na žarišče bolečine, pritrdite s priloženimi trakovi ali povojem in pozabite na bolečino.

Akcija!
ActiPatch
[product_descr post_id="41"]
[product_price id="41"]
PROTI BOLEČINAM
DODAJ V KOŠARICO
rocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram