Kaj je diabetično stopalo in kakšni so simptomi

Ali ste vedeli, da je diabetično stopalo ena najpogostejših poškodb pri ljudeh s sladkorno boleznijo? Toda kaj je diabetično stopalo in kakšni so njegovi simptomi? Gre za okužbo globokih tkiv, ki je povezana z žilnimi težavami ali spremembami, ki zaradi visoke ravni glukoze vplivajo na živce.

Takšno stanje lahko privede do zmanjšane občutljivosti in slabe cirkulacije v perifernih delih telesa, kot so stopala. Zaradi te pomanjkljive občutljivosti, bolniki težje pravočasno zaznajo nastanek ran, in če jih ne zdravimo, se lahko razvijejo okužbe, ki postanejo nekaj veliko resnejšega.

V določenem obdobju bolezni se razjeda na stopalu se pojavi skoraj pri vsakem sedmem sladkornem bolniku .

Vemo tudi, da večina teh poškodb nastane na podplatu stopala ali na območjih blizu kosti, kot so členki prstov. Dobra novica pa je, da je te razjede ali rane mogoče pozdraviti z ustreznim zdravljenjem.

Protibolečinska zanka ActiPatch uporablja elektromagnetno pulzno terapijo, ki lahko poleg lajšanja bolečine in vnetja v krajšem času obnovi poškodovane celice, olajša regeneracijo kože in spodbuja celjenje ran.

Akcija!
ActiPatch
[product_descr post_id="41"]
[product_price id="41"]
PROTI BOLEČINAM
DODAJ V KOŠARICO

Simptomi diabetičnega stopala 

Pomanjkanje občutljivosti, o katerem smo govorili zgoraj, je eden najpogostejših in najzgodnejših simptomov, ki pa ga je hkrati tudi najtežje odkriti.

Pomanjkanje Prav tako je priporočljivo, da smo izjemno previdni, če opazimo mravljinčenje ali odrevenelost na tem območju. Enako kot v primeru, če se pojavijo krči v stopalih. Ti se lahko poslabšajo ponoči, spremljata pa jih lahko bolečina in hiperestezija (pretirana in boleča občutljivost).

Najboljši način za preprečevanje tovrstnih zapletov je preventiva, če pa so se rane že pojavile, je rešitev protibolečinska zanka ActiPatch. Kar pa je najpomembneje: ne vsebuje nobenih zdravil in ne povzroča stranskih učinkov.

Akcija!
ActiPatch
[product_descr post_id="41"]
[product_price id="41"]
PROTI BOLEČINAM
DODAJ V KOŠARICOrocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram