7 predlogov gibanja pri bolečinah v sklepih in artritisu

Pri artritisu se je največkrat težko lotiti vadbe, saj nam bolečine v sklepih in utrujenost lahko vzamejo vso voljo. S spodnjimi nasveti, smo za vas pripravili predloge vadb in aktivnosti, s katerimi boste ohranili prožnost in moč telesa ter poskrbeli, da se obseg gibanja ne zmanjšuje . Za piki na i pa na tak način še zmanjšate stres.

1. Umažite si roke

Verjetno vas je naslov prve dejavnosti malce presenetil. Poleg sproščujočih učinkov dihanja svežega zraka, ponuja gibanje na prostem veliko priložnosti za kurjenje dodatnih kalorij, ne da bi o tem razmišljali. Z vrtnarjenjem in drugimi deli na dvorišču lahko okrepite roke in noge, hkrati pa ste tudi produktivni.

2. Okrepite jedro

Močni trebušnjaki so bistvenega pomena za splošno moč jedra in ravnotežje. Študije kažejo, da sta izboljšanje moči in ravnotežja ključna za preprečevanje padcev in zaščito sklepov pred poškodbami.

3. Bodite močni

Vadba za moč je najboljši način za pospešitev presnove (in tudi za vitkejše telo). Raziskave so pokazale, da dvigovanje uteži ustvarja gostejše kosti in močnejše mišice, ki pomagajo stabilizirati in zaščititi sklepe. Hkrati je tudi odlična preventiva pred osteoporozo.

4. Sprehod s psom

Hišni ljubljenčki ne pomagajo le vašemu duševnemu zdravju, temveč tudi vašemu telesnemu zdravju. Sprehodi s psom so odličen izgovor za to, da se spravite v dobro telesno formo. Uporabljajte trpežen povodec, ki ga je lahko prijeti, na primer debel povodec z ročajem z zanko, tako, da sklepi na rokah ne bodo preveč trpeli.

5. Razteeeegniiite se

Raztezanje ni več namenjeno samo vadbi. Vzemite si odmore čez dan, tudi v pisarni, da se ponovno napolnite z energijo in pomagate ohranjati mišice in vezi prožne in močne. Raziskave kažejo, da se je najbolje raztezati po ogrevanju - ne pred vadbo - in ob koncu vadbe. Raztezanje bo delovalo izjemno blagodejeno tudi na vaše splošno počutje.

6. Joga

Joga ni bila najbolj vroč trend (zadnjih 5.000 let) brez razloga. Joga in druge oblike nežne vadbe, kot sta pilates in tai chi, krepijo povezavo med umom in telesom, kar vam omogoča, da telo spravite v formo, medtem, ko tudi um spravljate v formo, kar je še posebej koristno v današnjih časih, polnih anksioznosti.

7. Potopite se

V vodo in sprostite. Razmislite o tem, da bi vadbo preselili v vodo in izkoristili njene prednosti. Od vadbe za moč do teka in aerobnih gibanj, in ne pozabimo na navadno plavanje, vse to nam omogoča voda. Najpomembneje pa je, da lahko še naprej izvajate veliko vaj, ki jih imate radi, hkrati pa razbremenite svoje sklepe.

Najboljše rezultate boste zagotovo dosegli v kolikor boste zgoraj navedene nasvete združili še z uporabo protibolečinske zanke ActiPatch in tako istočasno poskrbeli za krepitev mišic in sklepov, dobro fizično pripravljenost ter se hkrati poslovili od bolečin.

Akcija!
ActiPatch
[product_descr post_id="41"]
[product_price id="41"]
PROTI BOLEČINAM
DODAJ V KOŠARICO

Več o sami protibolečinski zanki najdete TUKAJ, na povezavi protibolecinska-zanka.com

rocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram